Etichete

, ,

Știi cum este să te metamorfozezi dintr-un naiv într-un impostor? E ca și cum ți-ar crește în loc de aripi pe dinafară, spini pe dinlăuntru. Închipuie-ți că ești invadat pe interior de ramuri uscate și ticiste de țepi groși care ți se împlantează în viscere și încep să te transforme într-o uscătură secătuită care, murind, începe să se gîndească să-și extragă seva din trupuri încă vii și fragede.

Imagine

Tu te împotrivești, dar vezi că natura contextului are pentru tine în programul acestei existențe niște filme horror. Iar tu ești pe cale să devii actor. Nu, nu interesează pe nimeni că tu ai fi vrut să-ți petreci existența visînd și creînd. În această viață, vei suge. Blestemata de soartă a hotărît ca sensibilitatea ta să te transforme într-o fantomă flămîndă de secreții scabroase. Creatura care ești pe cale să devii te va silui să și privești filmul metamorfozei tale pînă nu te vei mai recunoaște. Îți vei deveni atît de străin și atît de dezgustător, încît nu te va mai încăpea nici o oglindă. Conștiința te va spurca în afara oricărui reper moral și afectiv. Avortat din propria ființă nici măcar nu vei sfîrși la ghenă, ci te vei naște din nou.

Adio, naivule, spune-i bun venit pe lume impostorului. Tu, trup firav, bătut de îndoieli, salută corpul zdravăn, îndesat de certitudini. Gata cu încrezătorul, a venit vremea încrezutului. Lumea e a lui. În curînd va dispărea și durerea devenirii și se va instala satisfacția farsei. De la panica de a încerca să-ți seduci colțul de lume vei trece la rapacitatea de a silui întreg universul. Tu, om slab, ai devenit om puternic. De a la a fi un ciudat desconsiderat ai ajuns la a fi văzut ca un remarcabil respectat. Gata cu gesturile nevrotice, acum gesticulezi ca un maestru. Dar parcă la asta ai visat, naiv fiind.