Etichete

, , , , , , ,

Mi-a murit bateria la laptop. Pricina? Am lăsat-o să se descarce dincolo de pragul avertizării cu triunghi galben. Nici că a mai vrut pe urmă să se încarce. Touşi, laptopul meu, ticălosul, mă minţea: „Your battery is able to charge normally, however it’s reaching the end of it’s usable life”.

Mi-am dat seama că aşa se petrece şi cu oamenii. Se consumă pînă nu mai rămîne nimic din ei, ignorînd semnalele de avertizare ale organismului care le transmite că nu ar mai trebui să mai îndure uzura fizică şi morală. Degeaba apoi aud de la alţii că, negreşit, încă îşi mai pot reveni şi o vreme vor mai putea servi nevoilor celorlalţi. Vor mai avea nişte spasme de vitalitate, apoi se vor bloca fix în faza de „bootare” şi vor deveni doar nişte deşeuri neecologice. În fond oamenii, ca şi bateriile sînt nişte consumabile. Evident, înlocuibile cînd nu mai folosesc nimănui la nimic.


Later edit:
Ceea ce-i deosebeşte pe oameni de acumulatori este faptul că acumulatorii vin însoţiţi de instrucţiuni de utilizare ce învaţă utilizatorul o metodă infailibilă care „să prelungească viaţa bateriei”. Dacă s-ar naşte şi oamenii cu instrucţiuni de utilizare poate că ar scădea în lume rata mortalităţii.

P.S. Deja mi-am luat o baterie nouă şi de data asta încerc să nu mă abat de la normele înscrise pe foaia cu instrucţiuni de utilizare.

P.S.2. Bizar la vechea baterie este că pretinde că ar fi încărcată, deşi nu mai funcţionează.