Etichete

, , , , ,

Greu cu traiul, darămite cu unele conjuncţii

Se pare că „Dilema Veche” trăieşte un an greu, aşa că rubrica „Mass-comedia” s-a transformat într-o „Gramato-comedia”.  Altfel nu-mi explic cum a ajuns conjuncţia „darămite” să se scrie dezlegat şi dezlînat (vezi foto, cuvîntul din cerculeţul roşu). Mă gîndesc la faptul că doamna Ioana Avădani şi-a dat seama că lumea este prea tensionată din pricina crizei, aşa că a hotărît să mai aerisească nişte vocabule care ar putea pica greu lecturii din cauza densităţii eufonice. Nu înţeleg însă cum această formă de amuzament i-ar ajuta pe cei de la „Dilema” „să dea bine”, aşa cum autoarea articolului perorează că „şi trebuie”.

Errare humanum est?!

Errare humanum est?!

P.S.1 Pentru cunoscători şi mai puţin cunoscători: DÁRĂMITE conj. (Adaugă o idee nouă la cele spuse mai înainte) Mai mult decât atâta, cu atât mai mult; dar1, dar încă. [Var.: dármite conj.] – Dar(ă) + mi + te.  (vezi Dexonline.ro)

P.S. 2. Articolul de faţă a apărut în numărul 264 al revistei „Dilema Veche”, 5-11 martie 2009,  număr intitulat „Ghid TV pentru oameni deştepţi”.