Etichete

, , , , , , , ,

La spartul tîrgului sezonului de reduceri, în magazinele de „tzoale” de pe Calle Mayor din Lleida  am întîlnit numeroase tipologii de cumpărători, dintre  care majoritatea obişnuite şi neintersante. Totuşi, dintre toate acestea, am remarcat şi nişte clienţi aparte, care prin anumite elemente se deosebeau de ceilalţi. Am realizat şi un top.

#3. Româncele şi pijamalele. „Hei, auzi, vezi, ia şi tu mai multe dacă îs la reducere, da vezi întreabă dacă îs la reducere”, îi spune o mamă româncă fiicei ei, într-un magazin de pijamale. „Dar nu îmi plac, nu-mi vin, n-am ce să fac cu ele”, replică fata din celălalt capăt al magazinului, ofticată. „Tu auzi, întreabă dacă toate costă 10 euro”, se înfurie mama. Fata se conformează. „Da, îs la reducere!”, zice fata în sictir. „Bun, gata, du-te şi stai la casă!” Ce-i drept, era bună oferta la pijamalele alea, mărimea nu mai conta.

#2. Cerşetorul şi manechinul. La Berska, un manechin feminin, blond şi bine sculptat stă îmbrăcat cu o rochie vaporoasă la super ofertă, chiar în dreptul uşii de la intrare. Aşa sexy cum apărea ea privirilor trecătorilor, a atras atenţia şi unui homeless, murdar şi răvăşit, cu ochii aproape albi, ce se purta învelit într-un sac de dormit din fîş, albastru şi gros. Intră în magazin şi în loc să admire fineţea materialului rochiei, fără pic de pudoare, ridică rochia manechinului şi începe să pipăie pe sub rochie picioarele de plastic ale manechinului. Ce-i drept, preţul nu era prins de rochie ci de manechin.

#1. Călugăriţa şi tanga. H&M, raionul lenjerie intimă. Cu „cagula” bine trasă pe ochi şi cu tot corpul învelit în straie care nu-i mai lăsau la vedere decît vărfurile de la ghete, o călugăriţă studiază oferta reducerilor, apoi se opreşte în dreptul standului cu cele mai sexy articole: chiloţi tanga cu ştrasuri, cu paiete, cu dantelă, cu sclipici, diverse culori,  sutiene care mai de care mai dantelate şi mai satinate, cu burete, simple, sau cu push up. Preţ de vreo zece minute nu se poate hotărî. Le pipăie pe toate, le studiază, mai aruncînd culpabil cîte o privire de sub acoperămînt în stînga şi-n dreapta. Pînă la urmă se hotărăşte asupra unui sutien din satin roşu subţire, decorat  cu dantelă neagră. Ce-i drept, o alegere foarte bună, şi eu pesemne aş fi ales la fel.