Etichete

, , , ,

Revin, revoltată, asupra problemelor de limbă română pe care le generază comoditatea şi rapiditatea scrierii (să fie doar asta?) din universul digital. De data asta, pretextul oripilării îl constituie tezele unice pentru clasa a VIII-a la limba şi literatura română. C-au fost grele, c-au fost uşoare, c-au fost cretine sau c-au fost bine alese, că le-au plăcut ori nu copiilor, nu mai contează. Însă, ce spun eu că merită remarcat ca realitate gravă, este limba în care au fost scrise comentariile de către elevi cu privire la aceste teze. Eu zic că nici nu mai e nevoie să urmărim buletinele de ştiri la televizor pentru a ne amuza de perlele anonime din teze. Cred că le putem găsi şi pe net, în plus şi „date cu subsemnatul” (aka nickname-ul).

Citez, la întîmplare:

Alexx a scris:
Teza a fost foarte usoara da de aceea am gresit ……. asas de suparat pe mine!!!! Am facut rost de barem si mai bine nu faceam rost de el……..Am sa ma descurc ma bene la celelalte si o sa fiu mai atent .Bafta in continuare!!!!

oana a scris:
Daca in primul semestru va dat usor.. in 2lea semestru o sa va dea exagerat de greu.. 🙂 asa am patit noi .. cei care suntem acum de 9a . incercati sa rezolvati singuri variantele de anul trecut dar fara sa va uitati pe barem :)) noi ne-am cam prins urechile ..plus emotiile :)).. dar in fine a trecut.. si cel putin in cazul meu a fost ok . bafta la teze clasele de 8a si 7a si va urez sa nu patiti cum am patit si noi.. :))

-=Alex=- a scris:
Sa primiti toti note mari:*!Intradervar nu a fost greu chiar nu ma-m asteptat sa ne deie din nou portretretul ca anul trecut .Acum sa vedem notele ca ele vb mai bn;)

bubu3 a scris:
Fratilor, da-ti click pe cele doua linkuri pentru a vedea Subiectul si Baremul tezei de la Limba Romana!!! Ce-i asa de greu de gasit? Bafta!!!

Pentru mai multe perle online, click aici.